trešdiena, 2015. gada 24. jūnijs

Skrien Ventspils 2015

PirmsJāņu ieskaņās Ventspilī notikās trešais no Skrien Latvija pusmaratona posmiem. Tā kā maijā un jūnijā ar to skriešanu bija kā bija, parādījās jautājums vai braukt un ja braukt, vai nebūtu prātīgi nomainīt distanci uz kaut ko īsāku. Pēc Izskrien Rīga otra posma šķita, ka nu ir slikti un labāk atpūsties mājās, bet tā kā līgošana bija paredzēta stundas brauciena attālumā no Ventspils, tad jābrauc bija. Nākošais jautājums (cik skriet?) tika risināts vienkārši - vienu darba dienas rītu saņēmos uz rīta skrējienu - no mājām uz darbu caur centru :D Pat ar to, ka skrēju līdz centram un tikai tad uz darbu, salasīju tikai 12 km, bet laiks 1h:12 min un laba jušana spārnoja un tika nolemts, ka būs OK arī pusmaratons. 
Ventspils trase interesanta. Kāpumu varēja tikai just, bet ne redzēt. Kritums ar tāds neliels. Kopumā trase patīkama, viegli skrienama. Lai ceļš interesantāks, skrējējus izklaidēja bundzinieki un dejotāji. Protams, arī līdzjutēji :) Manī sajūsmu izraisīja kungs ar ūdens sļūteni - nelaidu garām iespēju izmērcēties un ar to arī mazliet atdzist :) Arī ūdens bija pieejams ne tikai divos oficiālajos ūdenspunktos. Forši tak! :) 
Vēl patīkamākas emocijas radīja pašas rezultāts :) 2h:7min:54sek, kas ir labākais rezultāts līdz šim! Tas rezultējās ar 30. vietu grupā un 438. vietu kopvērtējumā

Izskrien Rīgu II

Nedaudz novēlojies, bet vēlējos (ja jau iesākts ir) pastāstīt par Izskrien Rīgu otro posmu. Pasākums norisinājās Arkādijas parkā 13.06. Izcila lokācijas vieta tiem, kuri ieradās ar auto! Tai skaitā arī mums. Bija padomāts arī par velobraucējiem - iespēja novietot savu minamo pie reģistrācijas telts. Par novietnes ērtumu un kvalitāti neko nevaru teikt, jo nebiju apskatīt (nebija aktuāli). Tie, kas ir bijuši šai parkā zinās - burvīgs parks! Tiešām forša zaļa vietiņa Rīgā! Tie, kuri neko par šo parku nezina - aizejiet un izstaigājiet!
Trase gan  bija pasmaga - gan kārtīgs kāpums, gan tikpat iespaidīgs kritums. Viegli nebija! Tomēr trase skaista - pa taciņām, tiltiņiem, Kādu brīdi nebiju skrējusi, bet ar laiku 40:26 nebiju rēķinājusies. Slikti, slikti, slikti! Trases garums gan bija mazliet virs 5 km (endomondo uzrāda pat 6.1 km), bet pat ņemot vērā visus kāpumus un kritumus - vāji. Pat sāku domāt par Ventspils pusmaratona distances maiņu uz kādu 5 vai max 10 km. Tomēr trase pieveikta, vēl viens posms pieveikts un ar nosacītu smaidu sejā turpināju dienu.
Jāpiebilst, ka šī posma organizācija šķita ievērojami labāka. It kā nekas citāds izņemot to, ka bija kopējā iesildīšanās arī lielajiem skrējējiem, tomēr sajūtas bija labākas un nīkšana mazāka. Laikapstākļi ar priecēja :)

Nākamais posms 22.08 Klusajā dārzā. Laicīgi piesakoties - pasākums bezmaksas! Izskrien Rīgu!

otrdiena, 2015. gada 9. jūnijs

Laiks šķirties


Jauna īpašniece atrasta :)


Jūtu, ka beidzot ir pienācis laiks šķirties un dot iespēju kādam (ai) citam tikt pie lieliska rīka vasaras (un arī rudens, ziemas un pavasara) prieku iemūžināšanai.
Fotoaparāts iegādāts 2006.gada nogalē un ir bijis lielisks pavadonis visus šos gadus. Iemūžināti neskaitāmi svētki, ceļojumi, izbraucieni, portreti utt, kopumā ~ 39 tūkst. bildes. Pirms kāda laika tika iegādāts cits aparāts - atbilstošāks manam šībrīža foto entuziasmam (ļoti zemam :) ), tāpēc tirgoju visu komplektu - visu vai neko :)

  • Fotoaparāts Pentax K100D: Sīkāks apraksts dpreview.  Pagājušajā gadā tika nomainīts rullītis. Darbojas ar četrām AA baterijām vai divasCR-V3 Lithium. No vienas puses tas ir papildus smagums, ko turēt rokās, bet no otras - pat laukos veikalā var nopirkt papildus baterijas, ja nepieciešams. Pati iesaku eneloop lādējamās. Klāt nāk vadiņi un manuāļi latviski un angliski. Fotoaparātam iebūvēta fīča - Shake Reduction
  • Objektīvs Pentax DA 18 - 55mm 1:3.5 - 5.6: Gadiem nelietots. Standartobjektīvs, kas nāk līdz. Neizteiksmīgs, bet ne-slikts
  • Objektīvs Zenit MC - HELIOS 44K - 4 58mm 1:2: Superīgs objektīvs, salīdzinoši gaišs. Bez autofokusa, tāpēc var gadīties diezgan neasas bildes - kāda nu kuram tā acs. Attēls sanāk patīkami "mīksts"
  • Objektīvs Sigma APO DG 70- 300 1:4-5.6: Kādu brīdi bija mans iecienītākais objektīvs (pirms tika iegādāts nākošais). Man patīk iespēja "pievilkt" attēlu. 
  • Objektīvs Sigma DC 18-200 1:3.5-6.3: Šis ir universālais objektīvs. Patumšs, bet ērts. Lietots visvairāk 
  • Zibspuldze Sigma EF 530 DG ST: Darbojas, ja ieliek 4 AA tipa baterijas. Lietota dažas reizes. Tā arī neiemācījos apieties kā nākas
  • Soma LowePro FastPack 250: Liela, ietilpīga soma. Ja visu saliek + ieliek vēl kārtīgu portatīvo, tad nest ir pasmaga. Vairāk info viņu mājas lapā un arī youtube. Šobrīd mazliet noputējusi un prasa mitro apkopi, bet citādi ļoti labā stāvoklī
  • Statīvs: Pirkts foto lietu veikalā daudzus gadus atpakaļ. Izmantots maz un neregulāri. Viegls - pluss un mīnuss reizē. Iepakots ērti pārnēsajamā somā
  • Filtri: ebay pa diezgan lētām naudām iegādāti, lai paspēlētos. Citu pielietojumu neatradu. Der dažādiem foto-eksperimentiem, bet jāatceras, ka tie samazina gaismu jau tā ne-gaišajam objektīvam
  • Grāmata R. Lielbriedis "Kā fotografēt". Der iesācējam :) 
Veicot dažādus aprēķinus, vērtība ir 350 EUR ar iespēju samazināties saprāta robežās pie pareiziem argumentiem. Sūtīt neplānoju.
Sazināties ar mani var telefoniski 26334223 vai razgale.vita@gmail.com















otrdiena, 2015. gada 2. jūnijs

Skriešana maijā. Turpinājums

23.05 iesākās jau trešā (!) Izskrien Rīgu sezona. Tikšanās vieta - AB dambis. Trase - pārsvarā asfalts, bet neliels posms pa zālīti, pie tam ļoti nelīdzenu. Tas samazināja skriešanas prieku, bet ne pārāk.
Nezinu kā ir bijis citus gadus, bet šogad programma diezgan izstiepta. Numuru saņemšana līdz 10:45, skrējiens bērniem 11:30, pieaugušajiem 12:00. Priecēja, ka starta laiki bija precīzi, kas negadās pārāk bieži mazos pasākumos.
Bērnu skrējiens ap 500 m. Puika nav no ātrajiem skrējējiem (es jau ar neesmu), bet ļoti labi noskrēja visu distanci :) Tas priecē!
Man nācās smagāk. Sen nebija skriets un slimošana pa vidu, tāpēc arī savā ierastajā tempā knapi noturējos un nepārgāju soļos. Distance ~5.3 km, laiks 33:03. Vāji, vāji.
Nākamais posms jau 13.06 Arkādijas parkā. Pieteikusies esmu :) Jāskrien būs. Tik jāsaņemas un jāpaskraida arī pa rajonu. Kā nekā - tuvojas arī Venstpils pusmaratons, kam neesmu gatava pat ne par 30%