trešdiena, 2009. gada 25. novembris

joomla 2

He he... izrādās, esmu tikai mazliet blonda :) Xampp apakšā ir Apache serviss, kas sēž uz tiem pašiem portiem kā skype (šo lietu es zināju no universitātes laikiem, kad vajadzēja apgūt php). Un arī Visual Studio kāda no fīčām sēž uz tiem pašiem portiem(kas man bija jaunums, jo aizverot skype neienāca pārbaudīt vai tik vēl kāds serviss nesēž uz šiem pašiem portiem). Kamēr šos tik svarīgos portus priekš Apache neattīra, tikmēr, protams, arī nekas neizdodas :)

Liels paldies manam vīrietim par palīdzību :) Nu varu ķerties pie sevis izglītošanas joomlā

otrdiena, 2009. gada 24. novembris

joomla

Burtiski dažas nedēļas atpakaļ pirmo reizi dzirdēju par joomla, kad kāds paziņa lūdza izveidot šajā, tā teikt, sistēmā vienkāršu mājas lapu. Šodien nolēmu beidzot pieķerties tam klāt un sākt kaut ko lietas labā darīt... Njā... tomēr tas nav tik vienkārši :D Lai gan man ir maģistra grāds informācijas tehnoloģijās, tomēr jaunāko XAMPP versiju pie strādāšanas tā arī nepiedabūju... Vakarā prasīšu savam vīrietim, lai pamēģina manā vietā :D Līdz ar to, pie joomla instalēšanas arī netiku. Kur nu vēl pie kaut kā darīšanas...
Tomēr esmu optimiste un ceru, ka tas tikai manas "blondās galviņas" dēļ... Un arī tāpēc, ka jāpabeidz iesāktā Izdevumu uzskaites sistēma iekš ASP.NET, kur darbs palicis burtiski tikai dienai... vai labākajā gadījumā - dažām stundām :)