svētdiena, 2015. gada 29. marts

Pavasaris un karmas punkti









Diezgan pavecas bildes, kas atradās fotoaparātā. 
Kas attiecas uz otro virsraksta daļu - bieži vien netiek pateikti labi vārdi un uzslavas. Tad nu beidzot tas ir jāizdara. 
1. Gribas uzslavēt Coffee inn Krišjāņa Barona ielā 6. Cafe Latte ir perfekta, personāls super! Vienmēr ir patīkami tur ierasties un uzkavēties
2. Pusdienas Ford. Tā mēs saucam kafejnīcu Skanstes 4a Ford autosalonā. Diemžēl pusdienošana ofisa ēkā nav tā garšīgākā, tāpēc nācās mekēt baudāmākas opcijas :) Lūk šī ir vieta, kur nemaz nav žēl atstāt 3.50 EUR par pusdienu piedāvājumu, kas ir garšīgs un, knapi noēdams. Plus apkalpošana pie galdiņiem 
3. Šodienas prieciņš! Beidzot tiku līdz nike outlet Origo 3. stāvā. Pateicoties foršai pārdevējai, kuras vārdu neatceros (bet PALDIES viņai) man skapī ir krāsainas nike skriešanas bikses un labs krekliņš vēsākām dienām. Kā reiz Rēzeknes pusmaratonam, jo sinoptiķi ziņojot tiešām nepatīkamu laiku,

pirmdiena, 2015. gada 16. marts

Avokādo - bumbierkūka. Mana variācija par tēmu

Vai neizskatās kārdinoša kūka? Mani sakārdināja un pie pirmās iespējas, nolēmu pagatavot. Lai gan ar svaigēšanu neaizraujos, tomēr kāpēc lai noraidītu nepamēģinot? Receptei internetā atradās tikai viens variants (meklējot latviski un apskatot tikai pirmo google atgriezto linku saraksta lapu) - lai gan vietņu, kur šī recepte pieminēta ir daudz - visur ir viena un tā pati bilde un recepte. Nekādas variācijas! Diemžēl nesālītas pistācijas atrast neizdevās (nebija tā, ka dikti meklēju), tāpēc man radās sava recepte:
Sastāvdaļas:

  • 50g lobītas ķirbju sēklas
  • 50g mandeles bez miziņām
  • 100g indijas rieksti
  • 200g dzeltenās rozīnes
  • 2 kivi (vairāk neprasījās)
  • 3 lieli bumbieri
  • 1 laims (gadījās maziņš)
  • ogas rotāšanai
Orģinālajā receptē bija 2 ēk. medus, bet to es piemirsu pievienot un bija labi arī bez tā.
Tālākais process norīt pēc orģinālās receptes, ja ir spēcīgs blenderis. Es secināju, ka manējais tāds nav. Ne-pa-vi-sam. Gandrīz nobeidzu. Beigās sablenderēju riekstus atsevišķi un rozīnes atsevišķi, bet tikai tik daudz, lai sasmalcinātu, jo blenderis tiešām beidzās nost. Riekstus samīcīju ar rozīnēm (garšīga masa) un liku traukā, veidojot kūkas pamatni. Masa nav tik viendabīga un smalka kā gribētos, bet ēdot nebija tik traki. 
Nākamais solis - kivi. Receptē paredzēts griezt sķēlēs un kartot uz pamata. Daļu tā izdarīju, bet beigās sagriezu šķēlītes smalkāk un nokaisīju. Ēdot bija ērtāk, ja ir gabaliņi ne šķēlītes.
Pēc tam jau pavisam vienkārši - sablenderēju bumbierus un avokādo. Pieliku sākumā sulu no puses laime, bet pēc pagaršošanas secināju, ka var vēl. Liku klāt sulu no visa laima.
Pēc tam - saldētavā iekšā un atliek tik gaidīt. Sākotnēji ieliku vienkārši saldētavā un pēc 3 stundām izvelkot ārā, secināju, ka kūka nav sasalusi. Liku Fast-freeze atvilknē un tad drīz vien bija rezultāts, bet iespējams, ka šīs darbības veicināja ledus kristāliņu rašanos, kas traucēja baudīt :)
Pasniedzot rotāju ar mellenēm - ļoti saskanīga garša!
Pēc apēšanas nav tās ierastās kūkas sajūtas. Vairāk sulas saldējuma. Bet sajūta viegla un patīkama.