piektdiena, 2015. gada 22. maijs

Skriešana maijā

Vai, vai, vai kā esmu aizkavējusies ar jaunu rakstu cepšanu :D
Tātad: 
                                                     Atskaite par Sieviešu skrējienu 2015 
Labs! :) Sieviešu skrējiens 1.05 tradicionāli notiek Mežaparkā. Trase jau bija zināma no iepriekšējā gada skrējiena. Distances garums ~ 7km. Salīdzinoši ar regulāri pieveiktiem 21 km, nav nekas traks. Tā kā skrēju bez laika kontroles, tad man ir tikai endomondo rezultāts - 45:27 (7.45 km). Finišā visām dāmām roze, kura man nostāvēja apbrīnojami ilgi. Šķiet, ka izmetu tikai pagājušajā nedēļā. Medaļas šajā pasākumā nav, pusdienu arī nav.  Toties distancē tādas emocijas! Iedomājieties krāsainu cilvēku pūli tālu priekšā un tālu aizmugurē. Lieliski to var redzēt Mežaparka kalnainajos celiņos. Burvīgi! :) Un daudz smaidu apkārt gan pirms, gan pēc distances. Bildes ar mani no skrējiena arī nav, nespēju sevi tai pūlī sameklēt :)

                                                      Skats no malas par Rimi bērnu maratonu 
Salīdzinoši ar pagājušo gadu - uzlabojumi par 200% (ja neskaita laikapstākļus :D ) Numuru izņemšana bija iespējama pirms pasākuma (milzīgs pluss par to). Visas aktivitātes notikās krastmalā. Ar laikapstākļiem nepaveicās, bet priecē, ka tai brīdī kad mēs tur bijām  - no gaisa nekas nekrita - tikai vējš un aukstums. Distances sadalītas pa bērnu vecumiem un attiecīgajām interesēm. Pirms starta nācās pastāvēt rindā, bet tikai kādu pusstundu. Kamēr Arturs stāv rindu, tikmēr mēs ar puiku pa apkārtesošajām aktivitātēm. Un otrādi - kamēr es lēnām virzos starta virzienā, puiks izklaidējas pa citiām aktivitātēm. Līdz ar to, bērns nenogura no stāvēšanas rindā un labā omā iesāka distanci. Distance aizraujoša - mums tā, kas mazākajiem - gan gājiens pa dēlīti, gan izlīst caur riņķiem, iziet pa riepām, nošļūkt no slidkalniņa, apskriet apkārt pulvertornim, noiet pa Vanšu tiltu, pārbaudīt spēkus paceļot svaru stieni u.c. un taisnais skrējiens uz finišu. Biju visai šokēta par sava bērna skriešanas ātrumu - es ar savām salīdzinoši garajām kājām, knapi panācu! Bērnam medaļa, suliņas, ābols, vecākiem - prieks un ātrs solis uz kafūzi sasildīties :D 

Lattelecom Rīgas maratonu veselības apsvērumu dēļ nācās izlaist :( Ar slimošanu ir izkrituši daudzi treniņskrējieni. Šķiet kādas 2 nedēļas (ja ne visas 3) skriets nav vispar. 
Nākošais skrējiens jau rīt - Izskrien Rīgu pirmais posms. Pieteicos uz 5 km, lai sevi nemocītu. Jāsāk prātīgi un jācenšas atkal tikt līdz 21km.