piektdiena, 2015. gada 18. septembris

Skriešana: Septembris

12.09 ar skrējienu Lucavsalā, noslēdzās Izskrien Rīgu seriāls. Pati nebiju skrējusi kopš iepriekšējā Izskrien Rīgu posma, bet Lucavsalas taisnie gabali, līdzenie celiņi, burvīgais laiks darīja savu un rezultātā ierastie 5 km tika pieveikti 27  minūtēs :) Priekš manis tas ir labs rezultāts. It īpaši pēc slinkošanas.
Tomēr pats jaukākais bija organizatoru ideja uzdāvināt kaut ko piemiņai ne tikai par katru skrējienu (šī skrējiena dalībnieki saņēma tiešām skaistus atslēgas piekariņus), bet tiem, kuri piedalījās visos četros posmos, arī papildus pārsteiguma balvu - kausu. Un, lai tas būtu vēl patīkamāk - kausus saņēma ne tikai pieaugušie, bet arī mazie skrējēji/gājēji :) Mans puika sajūsmā! Es ar :) Tie mums ir pirmie kausi dzīvē (cerams arī, ka ne pēdējie)

13.09 jau mazliet nopietnāks skrējiens (kilometru ziņā) - 10 km Nike Riga Run pasākumā. Cilvēku daaaaudz. Rezultāts 57 minūtes. Diezgan labi es teiktu. Mērķis bija noskriet šos 10 km zem stundas, kas arī tika izdarīts. Pēc tam gan nācās gandrīz stundu stāvēt pēc mantām (droši vien iestājos nepareizā rindā :D ), bet kopumā pasākums labs.

Ar steigu tuvojas Valmieras maratons, kas ir Skrien Latvija sestais posms. Turat īkšķus, lai viss OK un esmu spējīga doties pusmaratona distancē un arī finišēt!

P.S. Bildes būs drīzumā :)

Lai neveidotu jaunu ziņu, jo skrējiens tikai viens, tad turpinu šajā pašā. (Ar bildēm vēl slinkoju). Tātad - Valmiera. Starts 9:00, tāpēc jāceļas jau 5, lai lēnām pabrokastotu, sataisītos un noskaņotos. Mašīnā gulēt nesanāk, jo pārējie braucēji-skrējēji interesanti un saruna notiek, bet nav tā, ka dikti gribētos gulēt (kafija dara savu)
Pilsēta skaista, trase interesanta, lai gan pasmaga priekš manis. Viens kāpums visai neliels, bet diezgan jūtami samazina tempu, otrs - īsi pirms apļa noslēguma jau pamatīgs. Otrā aplī pat atļāvos paiet kājām, lai pietaupītu spēkus. Pirmo apli ļoti veiksmīgi turējos līdzi tempa turētājiem, kas skrēja maratonu uz 4:00 (bija super!), bet otrajā aplī jau sāku atpalikt. Vēlāk gan viņi esot mazliet samazinājuši tempu, bet panākt man vairs neizdevās. Nav vēl izturība ilgi turēt kilometrs 5:30. Rezultātā 2:05:33, kas ir mans labākais laiks! :)