otrdiena, 2016. gada 30. augusts

Robertam 5!

Cik ātri skrien laiks! Tikko mans puika nosvinēja savu 5. gadu jubileju. Izvēlētā tēma - supervaroņi. Bērna acīm ballīte bija izdevusies (tas mani ļoti, ļoti priecē), tomēr es tak zinu, ka nesanāca kā man gribējās. Mācība nākošajiem svētkiem - no aliexpress un ebay jāpasūta ātrāk nekā mēnesi pirms kārotā prece ir vajadzīga. 
Tātad - tēma supervaroņi. Tika pagatavoti skaisti ielūgumi (paldies Faziloģika), paveicās, ka no ebay atnāca pasūtītās supervaroņu maskas (šajā ziņā man abas rokas kreisās), jau bija iekrājušies daudz baloni, saglabājušās virtenes no pagājušā gada - atlika tikai visu izrotāt. Nācās gādāt parastos plastmasas/papīra šķīvjus un krūzītes un iztikt ar parastām salvetēm (ko lai dara - pasts strādā tik ātri, cik strādā). Lai lieki nestresotu - no ēdamlietām tikai siera plate, dārzeņi un šašliks. Bērniem pasūtīju popkornu iekš POPkorni un pieaugušajiem suši.  Abos jāuzslavē serviss un garša :) Vismaz man nenācās vilties :) Bērni sajūsmā par popkornu! Papildus konfektes (brīnumainā kārtā pamanīju veikalā ar spaidermena noformējumu), gaļas pīrādziņi un eklēri. Omes gatavotais morss, kafija, tēja, ūdens. Protams, Omes gatavotā kūka! Viegli, ātri, bez stresa (man) :D Bērni no galda tikai kaut ko ieknābāja - priekš viņiem vispār varēja neko negatavot :D. Vairāk manīju ēdam popkornu. Viņiem tomēr atrakcijas svarīgākas. Jelgavā pagalmā stāv slidkalniņš un smilšu kaste, iznomājām piepūšamo atrakciju, iegādājām mērķi (šis bija viens no iemesliem kāpēc nesanāca pašai kārtīgi piesēst pie galda un parunāties ar pārējiem vecākiem - bērniem patika, bet šautriņas tak asas. Nācās stāvēt klāt un regulāri atgādināt ko drīkst un nedrīkst darīt, lai viens otru un paši sevi nesavainotu). Plus bumba, basketbola grozs, teltis un tuneļi. Tomēr visvisvisjautrākā atrakcija - ūdens baloni! Diemžēl lētie ķīnieši nepaspēja atnākt (varbūt arī labi, sazin kāda kvalitāte), bet izdevās tepat internetveikalā dabūt par daudz maz sakarīgām cenām ūdens balonu atrakcijas jaunumu - pieskrūvē pie krāna un vienlaicīgi uzpildās ~ 37 baloni. Mēs, vecāki, sajūsmā un bērni vēl vairāk! Bērni izpriecājās ar vairāk nekā 300 baloniem, kas pazuda vienā mirklī! Paveicās ar laikapstākļiem, tāpēc drīkstēja arī mērcēties :) Skatos bildes un priecājos cik viņi tai brīdī ir laimīgi! Un tas ir galvenais, vai ne? :)

























Stirnu Buks augustā

Pavisam nesen saņēmu "pārmetumu", ka blogā nav jaunu ierakstu. Un arī nav nekas par pagājušo Stirnu Buks skrējienu. Jā, zinu... Labojos :) Atrunai varu teikt, ka šoreiz feisbuka fīds tika piepildīts kā nekad :) 
Āžu kalna Stirnu Buka Vāveres distance bija vieglākā no visām kādas šogad ir bijušas! Ļoti maz pakalnu - tikai divi un tie paši salīdzinoši ļoti nenopietni :) Bet tas nu nekādi nemazināja skriešanas prieku! Un man pašai vislielākais prieks, ka iztaisījos skriet basām kājām - ziniet - ir pat foršāk! Redzēs cik silti/auksti būs Mākoņkalnā - pagaidām esmu nobriedusi mēģināt basām. Ja kādu iemeslu dēļ būs jāvelk apavi - kā reiz iemēģināšu Merrell'us, ko saņēmu kā reiz uz savu dzimšanas dienu :) Palēnām pievienojos minimālo apavu/ patīkStaigātBasāmKājām pulciņam. Bildi gan nelikšu - netīras, lai gan laimīgas pēdas neizskatās pārāk smuki (tas par Stirnu Buku tēmu) :D
Šoreiz Stirnu Buks bija ar papildus programmu, jo paralēli notikās Šlokenbekas muižas svētki. Tāpēc bija amatnieku tirdziņš, kur parādījās vēlme tērēt naudu, un muzikālajā baudījumā Auļi un Dzelzs Vilks. Kolosāls pasākums. Ļoti ģimenisks - var redzēt daudzas dāmas ar smukiem punčiem, daudz bērnus un smaidīgas sejas :) 

ceturtdiena, 2016. gada 4. augusts

Diena Ventspilī

Jau labu brīdi pirms atvaļinājuma, mums parādījās ideja, ka būs jāaizdodas uz Ventspili. Vietnē visitVentspils sapelnīju ventus, ko iztērēt neizdevās, bet bērnam prieks, ka ir sava nauda :) Pats brauciens sanāca visai spontāns, jo nedēļas sākumā (pirmdien vakarā), skatoties laika prognozi, secinājām, ka otrdiena ir saulainākā diena no pārējām nedēļas darba dienām, tāpēc nolēmām, ka būs jāceļas agri un jābrauc. Neliels vienas dienas izbrauciens. 
Pirmā pietura - Ventspils tūrisma informācijas centrs. Atrast viegli ( īpaši ar Vaze), jo Ventspilī ir īpaši padomāts par tūristiem - ļoti daudz norāžu uz apskates objektiem. Izņēmu sapelnītos ventus, paņēmu nedaudz informatīvos materiālus un devāmies pastaigā uz kuģīša Hercogs Jēkabs pusi. Brauciens ar kuģīti smieklīgi lēts (salīdzinot ar Rīgas cenām) - tikai EUR 1.4 no pieaugušā. Bērniem līdz 6g ir bezmaksas. Mūsu ieteikums - uz braucienu saģērbties silti un paņemt vēl kādu plediņu līdz. Vējaini un vēsi. Tālāk redzamās bildes no kuģīša ir Artura bildētās. Es tai laikā sildīju puiku :) 











































Pēc brauciena atkal pastaiga pa pilsētu un pusdienvietas meklēšana. Beigās palikām Bitītē, kur padzērām kafiju, tēju un izsalkumu remdējām ar bulciņām. Atvaļinājumā jau var :)









 Un tad brauciens uz molu. Kuģīša apskate, tālais gājiens pa molu un lielā kuģa ienākšana ostā. Mums pieaugušajiem pat bija interesanti kā mazie velkoņi (?) ievelk un iebīda lielo kuģi ostā.











Gandrīz jau dienas noslēgumā devāmies uz Piedzīvojumu parku, kur uzkāpām Lemberga Hūtē, lai paskatītos uz pilsētu no augšas un iepriecinājām bērnu ar piedzīvojuma parka komplektu 1, kas sastāv no sešām dažādām atrakcijām - autoskola jebšu 10 minūšu brauciens ar elektroautomašīnām; bamperlaiva - 10 minūtes pa baseinu stūrējot un šaudot ūdeni; bampermašīna - 5 minūtes ar līdzīgām mašīnām, bet pa asfaltu; piepūšamais namiņš - 20 minūtes pa lielu piepūšamo atrakciju; gumijlēkšanas batuts - 20 minūtes pa batutu, kur bērns iekarināts virvēs. Manējais pat samācījās mest salto! Un noslēdzošais - 30 minūtes kameršļūkšana! Bērna lielākā sajūsma! Puika gan nav tik liels, lai viens pats varētu vizināties, bet bija jautri arī kopā ar mani (es gan neesmu lielā sajūsmā, it īpaši mirklī, kad bērns virs manis lido :D, tomēr puika sajūsmā). Daudz reizes nobraukt gan nesanāk, bet reizes 4 (vai 5) izdevās.


Un pašā dienas noslēgumā - Fantāzija apmeklējums.Šeit gan sanāca ļoti īss apmeklējuma laiks, jo drīz devāmies uz tuvumā esošo džungļu trasi, kas bērniem patika vēl labāk nekā parka atrakcijas. 



Nākamais brauciens uz Ventspili jāplāno garāks, jo redzēt ir ko un ir arī ko darīt bērnam :)