otrdiena, 2010. gada 31. augusts

Igaunijas brauciens. Diena 1

Vasaras izskaņā radās doma, ka vajadzētu kaut kur aizdoties. Apskatīt apkārtni, tā teikt. Tā kā man dikti negribējās domāt par ceturtdaļgadsimta vecuma sasniegšanu un attiecīgu pasākumu rīkošanu, ar visām četrām biju PAR. Vajag kaut kur paceļot! Ņemot vērā finanses un iespējas, izlēmām apskatīt Igauniju. Pagājušajā gadā, Lielās Baltijas apceļošanas laikā jau paspējām dažas interesantas vietas apskatīt, bet daži apskates punkti tika izlaisti. Tos, un vēl citus nolēmām apskatīt šogad.
Nolēmām braukt ar auto, jo tā tomēr ir ērtāk un nakšņot teltīs, jo tā tomēr ir lētāk. Kompānijai un izmaksu samazināšanai paķērām līdz arī kolēģi :)
Ceļojums iesākās piektdienā, 27.08. No rīta man nācās aizdoties uz darbu, lai secinātu, ka arī pie klientiem ir "blondas galvas" :D, bet viss tika laicīgi noskaidrots un pēc 12tiem varējām doties ceļā.
Latviju atstājām caur Ādažu robežpunktu un devāmies uz pirmo apskates punktu - Rannametsas dabas parku. Tur atrodas augstākā kāpa Baltijā (iespējams ne tikai Baltijā) - 30 m augsta. Tas bija tas galvenais šī parka objekts, ko gribēju apskatīt. Vēlāk gan nācās secināt, ka tā kāpa atrodas visai patālu no jūras krasta un šajā parkā ir pavisam cits ievērības cienīgs objekts - dīķis, kā arī ir 18m augsts skatu tornis, no kura var redzēt jūru. Tiem, kas vēlas apskatīt tieši šos objektus, mans padoms: negrieziet nost no šosejas, jo tūristu taka sākas šosejas malā nevis kaut kur tuvāk jūrai :D
Nākamais objekts bija paredzēts Lavasāres dzelzsceļa muzejs, kur var apskatīt n-tos vagonus. Mēs pieļāvām kļūdu un braucot cauri Pērnavai neizņēmām no bankomāta skaidru naudu, bet šajā muzejā ar karti norēķināties nav iespējams, tāpēc no muzeja tikai viena bilde, ko nobildēju ejot uz maksāšanas punktu. Tomēr muzejs izskatās pietiekoši interesants, lai kādreiz tur atgrieztos ar Igaunijas kronām vai eiro naudiņām makā. Biļetes cena - 40 EEK/ 20 EEK - zemākā cena studentiem/pensionāriem. Ja ir vēlme izbraukt ar retro vilcienu + 100 EEK/ 50 EEK.
Būtībā, ar to arī pirmā diena bija galā, jo pulkstenis rādīja jau ap sešiem vakarā un bija jāsāk domāt par naktsmājām. Kempingu atradām Kabristē. Ciemats kā jau ciemats - bez jebkādām īpašām atšķirības zīmēm, ar nelielu ostiņu, kurai blakus atradās kempings. Kempingā priekš viesiem ir atvēlēta pļava pie jūras. Jāpiebilst, ka pēc lietiem, pļava lielākoties bija tik mitra, ka kājas fiksi vien bija slapjas. Tomēr bija arī kādi sausi pleķīši, kur uzsliet telti. Arī visādi citādi kempings nebija no tiem izcilākajiem - sausā tualete, kur vientuļi pie griestiem karājās izdegusi lampiņa un tukšs malkas šķūnītis, kur bija iespējams piesprausties rozetei. Vismaz teorētiski, jo praksē nepārbaudījām. Toties bija skaists saulriets jeb precīzāk - saulrieta blāzmas, jo saule norietēja aiz mājām un kokiem, nevis jūrā.Kempinga cena  - 30 EEK no personas un 30 EEK no mašīnas :D Bērniem laikam lētāk.

Tālāk ir aplūkojamas bildes no pirmās dienas :)