Sen jau manos virtuves plānos bija makarūni. Lieta nopietna, ļoti sarežģīta un sastavdaļas (viena no tām) arī ne tā lētākā, tāpēc tika atlikts un atlikts. Bet reiz jau tā diena pienāk. Lieldienās dodamies apciemot māsas ģimeni. Tātad vajag ciemakukuli. Neesam olu krāsotāji, olas atēsties jau paspējām, kad bērnam uz dārziņu vajadzēja krāsotas olas, tad nu domāju citu variantu. Kaut kā sanāca, ka nobriedu makarūniem. Būs - būs, nebūs - nebūs. Kā reiz arī mandeļu milti Rimi uz atlaidi. Internetā izpētīju receptes un gatavošanu. Paliku pie Kristas. Cepumu recepte (sastāvdaļas pareizināju ar 2) un viss process no viņas. Kopā sanāca 26 cepumi. Patiesībā mīkla pietiek 27 cepumiem vai vairāk, ja visu dara korekti :) Toties sanāca nogaršot
1. Kā izrādās - nemaz nav sarežģīti! Galvenais nomērīt visas sastāvdaļas jau laicīgi un gatavojot tik paņemt no pareizās bļodiņas
2. Olu baltumi jākuļ ilgi, ja vien nav ļoti jaudīgs mikseris. Tiešām ilgi! Gan jau pienāks tā minūte, kad miksera kājiņai izvelkot no olu baltumu masas būs smuka balta rūķu cepurīte. Tikai pacietību
3. Mandeļmilti + pūdercukurs olu baltumā jāmaisa kamēr pietiek pacietības un vēl tikpat. Pārcensties gan nevajagot.
4. Smukam rezultātam tomēr vajag konditorejas maisiņus un uzgaļus. Šeit nolažojos un beigās saliku cepumus ar karotīti. Gan jau tiks apēsti arī ne tik smuki vienādi apaļi.
5. Tā kā man ir laba krāsns, pietika cept 14 minūtes ar mazu astīti. Šķiet, ka sanāca perfekti.
6. Nodarbe ne parāk piemērota Klusajai Sestdienai :) Ilgstoša miksera rūkoņa un pannas dauzīšana (krišana) pret galdu nav nemaz tik klusa
Cepumi sanāca ļooooti saldi. Nākamreiz meklēšu recepti ar ievērojami mazāku pūdercukura daudzumu. Pildījuma sviests ar Omes dzērveņu zapti un citronsuliņu neko daudz nelīdz, jo smērēju plānā kārtiņā. Kādu mēnesi atpakaļ biju Arbooz'a, kur esot vienu no labākajiem makarūniem Rīgā. Mani nesajūsmināja, jo bija pārāk daudz pildījuma. Mans variants man patīk, tik jāsaprot kā pareizi dabūt nost saldumu nesabojājot cepumu. Ja ir kādas idejas/zināšanas - komentāros vieta, kur izpausties. Redzēs/dzirdēs, ko rīt teiks cepumu saņēmēji un lielāki makarūnu zinātāji :)
6. Nodarbe ne parāk piemērota Klusajai Sestdienai :) Ilgstoša miksera rūkoņa un pannas dauzīšana (krišana) pret galdu nav nemaz tik klusa
Cepumi sanāca ļooooti saldi. Nākamreiz meklēšu recepti ar ievērojami mazāku pūdercukura daudzumu. Pildījuma sviests ar Omes dzērveņu zapti un citronsuliņu neko daudz nelīdz, jo smērēju plānā kārtiņā. Kādu mēnesi atpakaļ biju Arbooz'a, kur esot vienu no labākajiem makarūniem Rīgā. Mani nesajūsmināja, jo bija pārāk daudz pildījuma. Mans variants man patīk, tik jāsaprot kā pareizi dabūt nost saldumu nesabojājot cepumu. Ja ir kādas idejas/zināšanas - komentāros vieta, kur izpausties. Redzēs/dzirdēs, ko rīt teiks cepumu saņēmēji un lielāki makarūnu zinātāji :)
Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.
AtbildētDzēstO, jā! Bija ļoti labi. Gribētos ēst vēl un vēl.
AtbildētDzēst