otrdiena, 2016. gada 19. aprīlis

Singhs Indian Restaurant & Bar


Pirms daudziem mēnešiem bijām nolēmuši, ka reizi mēnesī vajadzētu saņemties un divatā doties paēst ārpus mājas kādā interesantā vietiņā. Veltīt laiku attiecībām. Tas gan ir vieglāk izdomājams nekā izdarāms, ja iespējamās bērna aukles vai nu atrodas diezgan patālu vai nākamajā dienā ir jādodas uz darbu un negribas traucēt cilvēkam atpūsties. Negribas arī lieku reizi uzbāzties. Un, arī biežākais iemesls - vienkārši ikdienas ritmā aizmirstas. 
Izmantojot iespēju, ka bērns atpūšas pie Omes, mēs devāmies iemēģināt indiešu virtuvi Rīgā. Izrādās, ka ir pat vairākas iespējas. Šoreiz palikām pie Singhs Restaurant. Lai arī viņiem web lapa nav bagātīga, pats galvenais tur ir atrodams - meņu. 
Protams, pirms došanās salasījāmies atsauksmes, lai zinām ar ko rēķināties. Pavīdēja frāze, ka porcijas esot mazas. Ok, nu tad pasūtīsim klāt arī uzkodas un gan jau būs labi. Ne ta pieēsties ejam. Rezultātā - lai arī neesam nekādi ēdāji- knābātāji, tomēr visu apēst nespējām. Bet - ne mēs pirmie tādi, tāpēc restorāns piedāvā paņemt līdzi to, ko neizdevās pieveikt uz vietas. :) Tātad - porcijas ir lielas. Nākamreiz ņemsim vienu pamatēdienu + rīsus + maizi un, ja nu tiešām būsim izsalkuši, tad arī uzkodu. Bet visu kā vienai personai. Tad cerība arī notiesāt :D Jārēķinās, ka ēdiens nav tik maigs kā ierasts. Man pat minimālākais iespējamais asums šķita par traku, bet, ja pasūtīto ēdienu sajauc ar rīsiem (starp citu, ļoti garšīgi un noteikti iesaku ņemt), tad ir pieņemami. Ļoti patika, ka ēdienus pasniedz nevis kā porciju, bet uz šķīvja (uzkodas) vai bļodiņās  (pamatēdiens) un katrs tad liek uz sava šķīvja. Tas radīja tādu foršu sajūtu un nebija klusiņām jāčiepj pagaršot no blakussēdētāja šķīvja (man vienmēr gribas nogaršot kaut ko jaunu/ savādāku). Tas, ko varu no savas puses ieteikt - no uzkodām lielisks/a ir AJWAIN PANEER PAKORA jebšu Indijas siera uzkoda; no piedevām - JEERA MATTAR RĪSI (pirmo reizi ēdu tik garšīgus rīsus) un SIERA NAAN (kviešu maize pildīta ar sieru).  Vēl ļoti gribas uzteikt viesmīļus. Jūtas, ka pie servisa ir piestrādāts jau tad, kad zvanīju rezervēt galdiņu, gan uz vietas restorānā. 
Interjers, vismaz pirmajā stāvā, neuzkrītošs. Mūzika mierīga un uz nerviem nespēlē. Otrais stāvs esot iespaidīgāks, bet tur mēs šoreiz nebijām. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru