pirmdiena, 2016. gada 11. jūlijs

Kuldīga un ceļš līdz tai un vēl mazliet

Pirmās trīs bildes ir no mana telefona - fiksie kadri no Room, kad bijām Kuldīgā iepriekšējo reizi - uz Stirnu Buku. Kad mums atnesa uzkodas - salātus un saldo - bija tāds WoW! Būs dikti nepieklājīgi, ja es tagad nobildēšu? Gan skats šķīvī gan garša bija fantastiski! Nezinu kā panākts, bet vistas fileja sulīga. Salātos šķiet, ka bija visas garšas, ko iesaka maltītes laikā baudīt - ir salds, i skābs, i rūgts, i sāļš. Burkānkūka ar saldējumu noslēdzošs baudījums :) Šodien runājoties ar kolēģi, viņa ieteica nobaudīt picas - arī esot izcilas! To mēs ņemsim vērā nākamreiz :) 


Un tagad, atgriežoties pie pamattēmas. Bērnam dārziņš ir beidzies - vasaras atvaļinājums, mums darbs gan nē, tāpēc pa darba dienām puika dzīvojas  pie Omes (Paldies par tādu iespēju!), bet brīvdienas pavadām kopā. Un lai būtu interesantāk un tomēr veltītu viņam vairāk laika (mājās parasti atrodas daudzas lietas, ko vajag/gribas izdarīt), tad devāmies apciemot Kuldīgu. Tavu brīnumu! Pat izdevās izbraukt tieši deviņos kā tas bija ieplānots! Tas priekš mums ir retums (parasti čammājamies)
Pa ceļam Kandavā dabūjām lietus mākoni (Lielajā Septiņu gulētāju dienā), tāpēc pa Kandavas vecpilsētu neklaiņojām, bet tikai piezīmējām, ka noteikti vajadzētu kādreiz piestāt un pastaigāt. Devāmies tālak. Tie, kas ir vismaz caurbraukuši Sabilei, noteikti ir manījuši pagalmu pilnu lellēm. Steigties mums nav kur - piestājām un apskatījām. Bērnam interesantākais objekts - mocis ar blakusvāģi, lelles nav aktuāli. Pagalma vidū neliela kastīte ziedojumiem. Katrs pēc savām vēlmēm un iespējām maksā par apskati :)



Nākamā pietura jau ieplānotais apskates punkts - Abavas rumba. Ieeja teritorijā 1 EUR pieaugušajam. Drīkst iebraukt ar auto, ja ir vēlme. Ja ne - liels stāvlaukums puskilometra attālumā no rumbas. Upes malā ir ierīkots kempings, ja ir vēlme paciemoties ilgāk. Mēs sabildējām rumbu, ievērtējām ūdeni, pavērojām kā sokas laivotāju gupai un devāmies tālāk. Skaisti, bet daudz foršāk ar laivu :) Laivotāju bildes ir Artura. 








Un necik stipri tālāk - Īvandes ūdenskritumi. Arī viegli atrodams objekts, jo norādes ir precīzas. Netālu viens no otra izveidojušies divi ūdenskritumi. Viens ir uzreiz pie takas, otrs - nedaudz jāpaiet uz augšu (pretēji upes plūdumam). Pirmais šoreiz bija iespaidīgāks. Otrais jāskata plūdu vai pēclietus laikā. Bezmaksas objekts (i). Izejot no parka - interesanta māja, kas izlikta pārdošanā. Diemžēl nepabeigta un jau nedaudz papostīta. Ja kāds uzņemtos un sakārtotu to un apkārtni - būtu fantastisks skats iznākot no parka










Tā braukājot un staigājot - pusdienlaiks klāt. Sākotnēji bija plāns ieturēt otrās brokastis Kuldīgā, bet tā, kā nonācām tur ap pusdienlaiku (vēlāk nekā bijām domājuši), tad uzreiz devāmies uz Bangertu pusdienās. Šo vietu bija salielījušas LV blogotājas, tāpēc bija sajūta, ka jāapmeklē ir. Apkalpošana laba, interjers arī. Ēdiens garšīgs, skaisti noformēts, bet izpalika tāds Wow! efekts, kas bija Room. Jābilst gan, ka tur nobaudīju garšīgāko kamambēru (uzkodu sadaļā). Tas bija tik sātīgs, ka otrais ēdiens bija jālūdz iesaiņot līdzņemšanai (labi, ka tāda iespēja pastāv)
Pēc tam ķērāmies pie Kuldīgas apskates. Un jau bijām turpat - devāmies uz Ventas rumbu. Kopā ar četrgadnieku, ko pāris metrus nācās nest, lēnām un prātīgi tikām otrā krastā, tad pa ķiegeļu tiltu atpakaļ pilsētā un tālāk, kur acis rāda un kājas nes! Burvīga pilsēta! Kā vēsta reklāma - Pilsēta ar dvēseli! Šoreiz izstaigājām tikai centru, tāpēc nezinu kā izskatās nomales, bet tas, ko redzējām patika mums visiem. Noteikti gribas atgriezties vēl! 
Pirms doties tālāk, iegriezāmies kafejnīcā Tilts, kur ir ļoti garšīga kafija (mēs izvēlāmies latvisko variantu - balta kafija)! Pat necerēju Kuldīgā tādu dabūt. Un noteikti melleņu kūciņa :) Kafejnīca piedāvā arī kārtīgākus ēdienus, bet mums izsalkums vēl nebija radies, tāpēc pa vienkāršo.




































































Un pēdējais plānotais apskates objekts - Riežupes smilšu alas. Tur man bildes tikai no apkārtnes. Ne tāpēc, ka nedrīkstētu bildēt (drīkst), bet telefonbildes neizdevās, bet fotoaparātu nebija ērti vilkt ārā. Alu apmeklējums ir grupās gida pavadībā. Ieeja - 6 EUR no pieaugušā! Cena diezgan nošokēja, jo gan mājas lapā, gan visit Kuldīga lapā atradām info, ka tas ir maksas pasākums, bet cena nekur nebija. Bijām rēķinājušies uz mazāku summu. Knapi sanāca pa diviem makiem atrast nepieciešamo naudas summu. Citādi tur ir interesanti un reizi dzīvē vajadzētu aizdoties :) Ar citu kolēģi secinājām, ka parasti tas sanāk 2x - viena ir kaut kad skolas laikā un otra jau lielajā dzīvē. Varbūt vēl trešā reize - aizvedot bērnus. 








Kopumā - labi pavadīta diena. Ar laikapstākļiem ļoti paveicās, jo lija kamēr braucām. Kuldīgā nav problēmu ar auto novietošanu. Arī pie tilta, ja ierodas gana laicīgi un tai dienā nav pilsētas svētki vai citi pasākumi. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru