pirmdiena, 2018. gada 15. oktobris

Lietuva vasarīgās noskaņās

Augusta sākumā Artura Omei bija dzimšanas diena. Tā kā (mums par lielu prieku) viņa ir pasākusi izmantot ik vienu iespēju aizbraukt un apskatīt vietas, kur nav būts, mēs nolēmām uzdāvināt divu dienu braucienu uz Lietuvu. Neko tālu - var teikt, ka pierobežu, jo pat divās dienās, ja nav vēlme nepārtraukti skriet, apskatīt var visai nedaudz. Un vai vajag pārspīlēt? Vajag baudīt, vai ne?
Izbraucām tādu ļoti klasisku maršrutu - Krusta kalns, Kretingas muzejs un ziemas dārzs (iesaku, iesaku, iesaku!!!) , Dzintara muzejs Palangā, Palangas mols. Otrajā dienā apmeklējām Delfināriju ar tā izklaidēm (dabūjām bezmaksas stāvvietu, jo sezona jau beigusies), tauriņu māju turpatās un apskatījām galveno plānoto objektu - Jāpāņu dārzu.

Izbrīvējām septembra nedēlas nogali, paziņojām Omei un sākām gatavoties :) Sestdienā cēlāmies agri, lai paspējam aizbraukt un apskatīt kādu daļu no ieplānotajiem objektiem. Gandrīz pa ceļam uz Kretingas muzeju, ir Krusta kalns. Es tur biju jau reizi trešo vai ceturto. Ar katru reizi vairāk un vairāk krustu! Visādi citādi, vismaz man, nekādas dižās emocijas šī vieta neraisa. Bet citu cilvēku ticību pieņemu. Jāteic, ka šajā braucienā, mums ļoti paveicās ar laikapstākļiem! Lija lietus, bet tas notika, kad bijām piestājuši DUS, lai kaut ko uzkostu vai apskatījām muzeju, vai bijām ceļā (mašīnā, kur silti un sausi). 




Nākošais apskates objekts - Kretingas muzejs. Sākotnēji bija doma tikai Ziemas dārzu, kas bija tas iemesls kāpēc uz šo muzeju vispār doties, bet ir vērts izstaigāt visu, ko šis muzejs piedāvā. Laikā kad mēs bijām, dažas ekspozīcijas bija slēgtas, bet tas netraucēja priecāties par to, kas atvērts un Ziemas dārzu! Tiešām skaista vieta!










Un kā pēdējo lielo apskates objektu - Dzintara muzeju. Ieradāmies pēdējā mirklī pirms slēdz kases! Manā atmiņā šis muzejs ir mainījies ievērojami (kāda trešā apmeklējuma reize man)! Skaisti! Un tie dzintara izstrādājumi ir kaut kas izcils! Suvenīrveikals gan ir naudas kāstuve :D  Skaisti, bet ahhh cik dārgi! Atceļā uz mašīnu ar "nelielu" līkumiņu - gar pludmali uz molu. Laikapstākļi nelutināja un vējš nesaudzēja, bet skaisti :)







Nakšņojām Kretingā. Ne bez piedzīvojumiem :) Tomēr viss labi. Re kur smukas Kretingas debesis vēlā vakarā.

Nākošā diena sākas gana laicīgi - plānos Delfinārijs. No tā bilžu man nav (bija, bet izdzēsu, jo nebija pārāk atrādāmas). Tur visa pilnā programma - jūras muzejs, jūras lauvu šovs, delfīnu šovs. Dabūjām bezmaksas stāvvietu, jo kā reiz bija beigusies aktīvā tūrisma sezona. Tāds neliels dienas prieciņš. 
Toties ir nedaudz tauriņbilžu


Arī tauriņmājas iemītnieks

Pēc tam gadījās neplānota pastaiga pa Klaipēdu. Uzreiz varu teikt, ka Klaipēdas pili apskatīt nav jēgas - tur nekā nav. Tik vien kā iespēja izlocīt kājās.





Tas pie Džiugas siera kafejnīcas

Un tad beidzot tas, kāpēc braucām uz Lietuvu. Ideja viņiem laba, bet līdz galam nav. Nu nav tur tāda relaksācijas sajūta. Nenoliegšu, ka skaisti ir. Un cenas ir kosmosā!










Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru