svētdiena, 2015. gada 9. augusts

Igaunija. Ceturtā diena

Šī ir ceļojuma noslēguma diena. Pamodāmies laicīgi un diezgan laicīgi arī iztaisījāmies un jau īsi pēc 11:00 nodevām dzīvokļa atslēgu pastkastītei un devāmies apciemot pēdējo objektu mūsu ieplānotajā sarakstā - Keila ūdenskritumu. Vēl viena burvīga vieta Igaunijā. Šo ūdenskritumu nešķērsojām slapjām kājām, jo ērti bija pieiet gan no vienas, gan no otras puses. Bērnos gan sajūsmu nemanīja, jo nebija iespēja (nedevām tādu) pabradāt pa ūdeni.
Lai to kompensētu (pašiem ar bija gribēšana) nolēmām apciemot pludmali Pērnavā, jo jūra tur esot viena no siltākajām. Pārbaudīt nesanāca, jo tur kā reiz sākās Weekend festivāls, tāpēc pat nemēģinājām kaut kur iespraukties pa vidu, bet devāmies gar krastu uz Latvijas pusi. Pie jūras piebraucām Tahkuranna tuvumā. Pludmale neliela, akmeņaina un noklāta ar sakaltušām aļģēm/dūņām/jūraszālēm, bet ūdens fantastiski silts! Peldvieta gan paredzēta bērniem, jo paspēj apnikt iet jūrā pirms sasniedz pieauguša cilvēka peldēšanai pietiekamu dziļumu. Bet bērniem tas netraucēja :) 
Šis arī bija mūsu Igaunijas brauciena noslēgums. Atgriežoties Latvijā piestājām Ainažu Hesburger restorānā pavakariņot un devāmies uz Rīgu.

Noslēgumam:
Igaunija ir interesanta gan bērniem gan pieaugušajiem (kā jau ikviena valsts. Atliek tik pareizi izvēlēties ko apskatīt)
Cenas pārtikai ir līdzīgas kā Latvijā. Dažas preces mazliet dārgākas, bet kopumā lielu starpību nejūt. Toties cenas ēstuvēs gan ir ievērojami lielākās - it īpaši Tallinā. 
Daba ir ļoti līdzīga
Mums paveicās ar karstumu - kamēr mēs priecājāmies par ~ 25 grādiem, Latvijā bija virs 30 grādiem. 
















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru