svētdiena, 2018. gada 24. jūnijs

Sigulda - Līgatne - Sigulda

Kādā karstas vasaras dienas rītā sapakojām velosipēdus mašīnā un devāmies uz Siguldu. Iepriekšējā vakarā vēl saņēmāmies un visai vēlu pēc deviņiem (vakarā) pirmo reizi sameistarojām energy bar'us. Sanāca labi. Un pāris dienas vēlāk garšoja vēl labāk, jo mazāk juta zemesriekstu sviestu (man tas ne pārāk garšo). Tie, lai ceļā enerģijas pietiek.
Plāns ir šitāds - karte Sigulda - Līgatne - Sigulda braucienam.  Posms līdz Līgatnei ļoti interesants. I brauciens/ kāpiens kalnā tāds, ka mēle līdz zemei, i atpūta, kad var smuki ripot visai labu gabaliņu. Ceļš no mazas pļavas/meža taciņas līdz nelielai šosejai un pilsētas ielām. Mūsu gandrīz septiņgadnieks tika galā un vietām labāk nekā es :D Ceļš līdz Siguldai jau daudz garlaicīgāks. Mēs no Ķopām uzreiz braucām uz Nurmižiem (izlaidām Ratnieku līkumu), jo bērns bija saguris un tas ceļš neizskatījās pārāk labs. No Līgatnes līdz Ķopām ir parasts lauku grants ceļš (veļas dēlis), kas nerada braukšanas prieku.
Apskatījām Elpju iezi un Daudas ūdenskritumu. Paēdām kārtīgas pusdienas Vilhelmīnes dzirnavās (milzīgas pusdienas un sakarīgas cenas. Mums saldajam nebija vairs vieta vēderā). Atzīmējām, ka vajag atgriezties uz Līgatnes dabas takām, alām/pagrabiem, Ratniekiem. Bet ar auto :)
Uzbraukt nevar

Gaujas ainiņa



Atkal augšā, es neizskatījos labāk :D Arturs uzbrauca





Pamanīts pie Elpju ieža

Arī Elpju ieža tuvumā




Līgatnes alas. Atrodas blakus Līgatnes TIC. Atrast viegli

Būs jāizpēta tuvāk kādreiz


Daudas ūdenskritums. Patīkama, veldzējoša vieta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru