sestdiena, 2018. gada 7. jūlijs

Ceļojums 2018. Sākums

Vasara ir klāt un arī ģimenes izbrauciens uz kaut kurieni.Jā, tieši tā - uz kaut kurieni. Darbā ne līdz atvaļinājuma plānošanai (tikai stundu skaitīšanai līdz brīdim, kad varēs uzlikt Out Of Office katru reizi, kad e-pastā parādās jauna ziņa) un mājās vakaros laiks paskrien tik ātri, ka tā nopietni piesēsties un saprast, sarēķināt un izdomāt nesanāk. Vienojāmies par virzienu - Stokholma un tad pa Zviedriju, Dāniju un atpakaļ Vāciju, Poliju un Lietuvu. Varbūt pieķert vēl kādu valsti (Norvēģiju). Pēc kāda laika sākām nopietnāk pievērsties šim jautājumam, jo darbā atvaļinājums ir pieteikts, bērnam dārziņa dienas atteiktas - tas brīdis tuvojas, bet mēs "kaut kur plivināmies". Sarunājām (izdevās pierunāt), ka Roberts arī dodas ar mums - brauciena maršrutā iekļāvām Legolandi Billundā. Šis bija vienīgais arguments, kas pārliecināja bērnu, ka ir vērts paciest garus pārbraucienus, ilgu staigāšanu un vecākou modro aci tā vietā, lai atpūstos no dārziņa, no vecākiem, no noteikumiem un izbaudītu vasaras atvaļinājumu pie Omes. No bērna viedokļa (arī no mūsu, bet ne tik ļoti, jo paši neesam TV fani) šāds atvaļinājums ir lielisks! Tomēr no ģimenes viedokļa, ir jāmēģina pavadīt laiku kopā. Ikdienas skrējienā, kur lielāko dienas daļu aizņem darbs un dārziņš (un naktī gulēšana), ļoti maz laika sanāk pavadīt kopā. Un vēl mazāk tā ļoti kvalitatīvi. 
Tā nu īsi pirms brauciena iezīmējām sākotnējo maršrutu - ar kuģi uz Stokholmu, pēc tam uz tiltu, kas savieno Malmo (Zviedrija) ar Kopenhāgenu (Dānija), Billunda un tad kā nu sanāk - kas nu darās ar brīvo laiku, naudu, pacietību un izturību. Ļoti nopietni tika apsvērta ideja izbraukt loku pa Norvēģiju - no Oslo uz Stavangeru un gar krastu atpakaļ uz Zviedriju. Burtiski dienu pirms brauciena izlēmām, ka tomēr nē- beigās var pietrūkt i laika i finanšu. Tas nav vienas dienas izbrauciens.
Rēķinoties ar mūsu vēlmi caurbraucamās pilsētas apskatīt, sapratām, ka Roberts priecīgs nebūs un mums būs jāpacieš čīkstēšana, jo jāstaigā būs daudz. Šādām situācijām atradām risinājumu - aizvedām bērnu uz taktika.lv, kur viņs par sakrāto sadāvināto naudu (paldies omēm un visiem citiem radiņiem) izvēlējās skrejriteni. Pat neskuma, ka iztērēja gandrīz visu sakrāto (jo vajag triku skūteri nevis kaut kādu parasto braukšanai pa pilsētu). Šis tiešām bija izdevies pirkums, ko novērtēsim un priecāsimies arī mēs paši. 
Pāris dienas pirms brauciena nopirkām prāmja biļetes un nobukojām pirmo naktsmītni Stokholmā. Uz vienu nakti, jo nebija skaidrs cik daudz būs vēlme redzēt, cik vispār laika būs vajadzīgs pilsētas apskatei.
Un tā:
Startējam
Pirmā ceļojuma diena - pirmdiena, 25.06.2018. Jāpaspēj apmeklēt daži veikali, sameklēt auto gāzes uzpildes uzgaļus, kas kā izrādās (pārsteigums man, jo es no tā neko daudz nesaprotu) atšķiras dažās valstīs/reģionos, uzpildīt degvielu, sakrāmēties un doties uz ostu, lai ieņemtu savu vietu uz kuģa. Uzgaļi neatradās. Neko darīt - auto brauc arī ar benzīnu, kas noteikti ir atrodams arī Skandināvijā. 
Pie kuģa esam laicīgi (tāpēc, ka man ir stress par kavēšanu utml), tāpēc nākas pastāvēt rindā. Ja vien apkārtējās mašīnās būtu nesmēķētāji, būtu daudz labāk, bet citādi - nav ne vainas arī pagaidīt. Iekārtojušies kajītē, kas mums par prieku izrādās visai klusa, lai arī atrodas uz 5-tā klāja, dodamies vērot izbraukšanu jūrā. Tas gan notiek ilgāk kā biju gaidījusi (sāka apnikt) - vairāk nekā pusstundu pēc atiešanas. Un vienpadsmitos vakarā, kad jau pošamies gulēt, nobraucam garām Kolkas ragam. Lēni :D
Attā, Rīga

Vēl arvien Rīga
Uz kuģa ap pusnakti esot loterija, bet biļetes ir nepieciešams iegādāt jau uzreiz kad kuģis startē. Pēc tam vairs neesot. Un loterijas laikā ir jābūt klāt. Ja neesi - balvu dabū kāds cits. Tas nozīmē, ka līdz divpadsmitiem naktī gulēt labāk neiet. Tā kaut kad pēc pusnakts sadzirdēju balsi, ka kāds esot laimējis somu. Vīrietis izklausījās patiesi pārsteigts un priecīgs. Kaut kad drīz pēc tam arī iemigu un pārsteidzoši labi nogulēju līdz aptuveni sešiem, kad apkārtējās kajītēs sākās rosība. 
Bērnam uz kuģa bija savas izklaides - gaisa hokejs (maksas pasākums gan) un sēžam/atspērien-mašīnītes. Izskatās, ka neko citu arī nevajag. Pirms miega vēl grāmata un diena noslēdzas ļoti labi.

Arlabunakti



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru