otrdiena, 2017. gada 4. jūlijs

Polija. Diena 2 - 27.06

Labi izgulējušies mostamies, gatavojam tēju/kafiju + uzkodas, lai uzņēmuši spēkus dotos tālāk. Tā kā vīrieši man gadījušies jūtīgi uz putekļiem, tad šiet ir jāuzteic putekļu neesamība – gaiss ir patīkams, deguna problēmu nav :) Izskatās, ka vakardienas iesnas arī pazudušas. Gaisa temperatūra mums ir ļoti patīkama – gan naktī gulēt gan no rīta savākties. Ne karsti, ne auksti. Vārdu sakot, šī naktsmītne ir tāda, ko labprāt iesakām citiem. Jāņem vērā, ka veļasmašīna nav, traukumazgājamā mašīna ar ne. Plītiņa ir mazā – tūristu variants ar vienu riņķi. BET – vienai naktij ir pietiekoši visa, kas ir un vairāk arī nevajag, ja esi ceļojuma sākumā ar pilnu somu tīrām drēbēm. Galvenais – ūdens ir, internets lai vai kāds arī ir, gulta ir, trauki ir, plītiņa ir, ledusskapis arī ir. Pat TV ir. Tātad, viss OK :)
Nu tad pakojamies un dodamies Varšavas virzienā.
Pirmais punkts plānots dinozauru parks, kas atrodas pavisam netālu no Bialystokas, bet palasot atsauksmes, izlemjam, ka dosimies nevis uz parku, bet pilsētā iekšā un meklēsim paēst kārtīgas brokastis. Speciāli līkums nav taisīts un bērns nebija informēts par šo pieturas punktu, tāpēc bēda no viņa puses nav. Piestājām Bialostokā. Ar TripAdvisor palīdzību atrodam Hocus pocus ēstuvi, kur visi ēdieni skaisti redzami un cena viena visam – 3.49 zloti par 100 gramiem. Saliec šķīvī visu ko vēlies un maksā pēc svara. Super! Ideāls variants puikam. Un man ar, jo man patīk no visa pa drusciņai :) Vieta, ko ir vērts apmeklēt. Studentiem ir lētāk (vismaz tā izskatījās), bet neko sīkāk nezinu.



Uz Varšavu ceļš nav foršs – daudz remontu, daudz sastrēgumu. Lielpilsēta. Sajūta, ka salīdzinoši Rīga ir tāda knapa Rēzekne :D Toties pa ceļam izskatām naktsmītņu variantus un paliekam pie Lodzas - gan cena gan lokācija apmierina. 
Braucam uz Varšavas ZOO apskatīt zvērus. Zinām, ka mērkaķis arī Varšavā ir mērkaķis, bet bērnam prieku vajag (saldējums, protams, arī der, bet vajag cita veida iepriecinājumus ar). Un šajā brīdī sastopamies ar reālu lielpilsētu un tās problēmu – sastrēgumi. Waze mūs apved lielu apli apkārt, bet tāpatās – nokļūt Zoo paiet vairākas studas, tāpēc Zoo ir vienīgais apskates punkts, jo naktsmītne mums ir Lodzā.
Zoo nav pārāk liels, bet savas divas stundas tas aizņem. Diena ir ļoti karsta, tāpēc daudzi zvēri nav manāmi vai izskatās visai saguruši. Lauvas neieraugam vispār, tīģeris iznāca atrādīties kad devāmies uz izeju (noveicās). Pantera gan graciozi nostaigāja pa savu mītni :) Bija arī ziloņi, krokodils, degunradzis bez raga, nīlzirgi, roņi un daudzi citi. Bērnam par apbēdinājumu – tikai divas čūskas – pitons un anakonda. Toties daudz tarantulveidīgo zirnekļu.
Ēšanai 4square izvēlamies kaut kādu meksikāņu ēstuvi, bet laikam saulē pārkarsuši ieejam Tel Aviv, kas ir pavisam cita stila ēstuve – veģetārā. Pie tam ar asiem ēdieniem, ko saprotam tikai pēc tam, kad esam dabūjuši savas porcijas. Limonāde gan tur ir laba! Nākamreiz divreiz skatīsimies pirms vērsim durvis vaļā :D Kopumā vieta laba, ja garšo asie ēdieni.














Uz Lodzu ceļš jau tīkamāks – remotu nav un sastrēgumi mūs nemoka, tāpēc ap 9ņiem vakarā esam pie naktsmītnes. Pa ceļam izskatās, ka tuvākajā laikā Varšava - Lodza varētu kļūt par maksas ceļu. Bet pagaidām izbraucam pa brīvu. 
Naktsmītne ļoti jauka. Dzīvoklis plašs, gaišs, ar visu nepieciešamo. Un labu WiFi signālu :) Skats no balona ne parāk, jo apkārt ceļ mājas, bet mums tas nav svarīgi. Arī vieta, ko varam ieteikt. Mājvietas īpašniece Monika, iesaka brokastot industriālajā kvartālā Off Petrovskaja, kur var atrast labas vietiņas dažādām gaumēm. Vakarā arī tur esot smuki – gaismiņas un noskaņa. Vakarā apskati neveicam – diena gana gara, garais brauciens nogurdināja un kamēr iekārtojamies ir jau pāri desmitiem vakarā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru