sestdiena, 2017. gada 8. jūlijs

Polija. Diena 7 - 02.07. Noslēgums un viss pārējais.

Mostamies agri un lēnām pakojamies. Brokastis ir labas :) Īpaši ar svaigi gatavotu kafiju, jo šeit ir kafijas automāts. Gribam mājās līdzīgu! 
Pa ceļam ir doma piestāt Bialostokā un sagādāt kādus suvenīrus mājiniekiem, bet izrādās, ka svētdienās maz kas strādā. Tā nu veikali un līdz ar to suvenīri un našķi izpaliek. Par to gan nesērojam :) Braucam uz Lietuvu. Kur tieši - jāsameklē naktsmītne un tad jau būs skaidrs. Ir izdomāts aptuvenais reģions - Kauņa, Viļņa un mazākas pilsētas pirms tām. Ja nu galīgi nekā, tad var braukt mājās, bet tas nav kā pirmais variants. Nu jā - mums par pārsteigumu, mums derīgu nakšņošanas variantu (prasības un cena) nav nemaz tik daudz. Un tie, kas ir, ir ar piezīmi - nav piemēroti bērniem. Koa? Beigās gan atrodam dzīvoklīti Viļņā, kur arī nakšņosim. Pirms tam tuvējā iepirkšanās centrā (Akropolis) ieturam vakariņas. Nezinu vai lietuvieši nošpikojuši no mūsu vietējā Lido vai tur ir vienkārši cits nosaukums, jo viss pārējais izskatās tieši tāpatās (tikai tie tērpi darbiniekiem nedaudz citādi), vakariņojam Lido veidīgajā Delano (vai ļoti līdzīgs nosaukums). 
Nākošajā rītā ceļamies, sameklējam vietu brokastīm - šoreiz 4square iesaka Kavos era. Nav stipri lēti, bet ir garšīgi, kas mums arī ir svarīgi. Un tad ripojam uz Rīgu. Mājas, mīļās mājas! :)
Bilde no Artura krājumiem

Polija ir burvīga valsts! Ceļi ir labāki kā Lietuvā un daudz labāki kā Latvijā :) Vietām atļautais ātrums ir 140 km/h - forši (līdz brīdim, kad viena fūre izdomā apdzīt otru, bet ātrāk par 90 km/h pabraukt nevar) :) Tūristu apmeklētākās pilsētas ir pilnas ar reklāmām - neforši :D Pirms brauciena šķita, ka Polija ir ļoti lēta valsts. Tā nu diemžēl nav (vai arī vairs nav). Vienīgais, kas tiešām ir lētāk - pārtika un ēšana kafejnīcās/restorāniņos. 
Re kur arī KARTE

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru