svētdiena, 2015. gada 5. jūlijs

Gruzija. Ceturtā diena

Agrs rīts. Nakts gulēta jau mazliet labāk, bet ne tik labi kā gribētos. Tomēr neizdodas sasildīties guļammaisā tik ļoti kā vajadzētu saldam un garam miegam. Brokastu tējas/kafijas ūdens top uz gāzes degļa, kas, par laimi, bija līdzi vienam no grupas dalībniekiem. Blakus lēnām uzsilst ūdens uz ugunskura, bet galarezultātā tas tiek izmantots trauku nomazgāšanai. Oma visiem laba, jo gājiens turpinās uz leju, laika apstākļi patīkamāki kā iepriekšējā dienā. 
Šīsdienas mērķis (mums) ir sasniegt Girevi ciematu. Pārgājiena laikā izrādās, ka mūsu mērķis ievērojami atšķiras no mūsu pavadoņu mērķiem, bet sarunu un diskusiju rezultātā sazināmies ar organizatoriem un beigās ierīkojam nometni tur, kur vēlas pavadoņi, bet tālāko gājienu veicam atbilstoši savam mērķim. 
Pārgājiens burvīgs! Šķērsojam daudzus kalnu strautiņus un upītes. Arī vienu tādu nopietnāku, kur nācās brist cauri. Straume spēcīga, tāpēc bez nūjām pat nemēģinājām šķērsot. Zirgiem nācās šķērsot vēl lielākas upes kā rezultātā dažas somas bija mazliet pamirkušas. Nekas nopietns gan. Kolēģei pamircis guļammaiss, man dažas zeķītes. Vakara saulītē viss smuki izžuva :)
Šajā vakarā paredzēts auns! Kamēr viss gatavojās, pienāca vakars, iestājās tumsa un aukstums. Tomēr sagaidījām. Neatceros nosaukumu, bet galvenais ēdiens bija auna/jēra gaļas sautējums, kas bija sautēta gaļa ar buljonu. Tradicionālais kalnu ēdiens kā mums paskaidroja. Silti, garšīgi. It īpaši ja piekož klāt svaigi ceptu baltmaizi (rupjmaize viņiem nav). Papildus bija arī šašliks, bet tas nešķita tik labs, kā sautējums. Un kā jau kārtīgā vakarēšanā - arī čača un tosti. Pavadoņi bija sagādājuši diezgan daudz sildošās dziras, tāpēc vakars ieilga. Bija kārtīgi tosti gan no pavadoņa puses, gan mūsu, iemēģinājām dzeršanu no ragiem :) Pirmais čačas malks šķita diezgan ass, bet pārējie tādi maigi :) Toties palika silti :) Iespēju piedzerties neizmantoju, bet apreibu kārtīgi tāpat.  








































Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru