svētdiena, 2015. gada 5. jūlijs

Gruzija. Piektā diena

MMM... šonakt miedziņš jau bija saldāks :) Pie brokastīm uzzināju, ka daži vēl bija turpinājuši vakaru ievērojami ilgāk, bet es tik ātri iemigu, ka neko nedzirdēju. Kalni, upe, čača dara savu :D
Šīs dienas mērķis sasniegt Dartlo ciemu, kas ir mūsu pārgājiena galapunkts. No turienes nākošā dienā uzsākam braucienu ar auto atpakaļ uz Tbilisi.  Pieveicamais attālums mazliet virs 20 km, ceļš ar maziem  izņēmumiem uz leju vai līdzens. Pēc Girevi ciema jau ir autobraucams ceļš. 
Girevi ciemu sasniedzam bez mūsu pavadoņa, kuram šīs rīts ir īpaši smags. Pēc īpaša uzaicinājuma noejam lejā uz ciemu pie robežsargiem (gribējām apiet ciemam apkārt pa kalnu pusi), kur vajadzēja uzrādīt pases (mūsu saraksts bija pie pavadoņa). Izmantojām iespēju uzpildīt ūdeni un apmeklēt tualetes būdiņu. Šajā ciemā apmeklējām veikalu.  Tas gan nebija tāds kā mēs bijām iedomājušies. Nopirkt varēja alu, limonādes, cigaretes un kaut kādus cepumus. Čača bija izbeigusies un maize vēl tikai cepās. Pati nepagaršoju, bet alus neesot bijis pārāk garšīgs. Vairāk tikai dzerams, jo vēss. 
Diena karsta, saulīte sildīja un cepināja. Bez cepures un saules aizsargkrēma būtu slikti. 
Atkal šķērsojām daudzas upītes un jau pēcpusdienā bijām sasnieguši galamērķi - Dartlo. Tā kā bijām ieradušies pēc sava laika plānojuma nevis paredzēta (problēmas ar to, ka Air Baltic pārcēla lidojuma datumus, bet viesu namā vietas vairs nebija), tad lielākā grupas daļa izmantoja iespēju pēdējo nakti kalnos gulēt teltīs, bet pārējie sameklēja sev gultas vietu blakus esošajā guesthouse pa 10 EUR (25 GEL). Pašu galveno - dušas un ēšanu gan dabūjām. Ēdināšana super - viss ļoti garšīgi ( īpaši baklažāni) un daudz :) Pie kafijas piedāvāja siltu pienu (sajūsma bezgalīga!). 
Saņemot savu lielo somu, secināju, ka tajā ir iesmēlies ūdens un viss ir samircis (ne ļoti, bet tomēr). Vainot jau varu tikai sevi. Kad pirmais šoks bija pārgājis, izklāju visu žāvēties un līdz gulētiešanai viss jau bija OK :) 



















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru