svētdiena, 2015. gada 5. jūlijs

Gruzija. Sestā diena

Pēdējā nakts kalnos tika pavadītā lieliskā miegā! Aizgāju gulēt viena no pirmajām, ātri iemigu un beidzot kārtīgi izgulējos. Pēc brokastīm salikām mantas pa mašīnām un atvadījāmies no kalnu reģiona. Šoreiz mums bija cits šoferis. Brauca labāk, bet nerunīgāks. Toties jauns un smuks :) 
Kā pirmo apmeklējām Tušeti informācijas centru - apskatījām kartēs kur bijām, kur dosimies, ko varējām ieraudzīt, utt. Īsa, informatīva pietura. Tālāk ceļš vairāku stundu garumā uz leju (nosacīti), jo bija jātiek pāri vēl vienai kalnu pārejai, kurai bez kartes nosaukumu nespēju pateikt. Kalnu ceļi, aizas un klintis vairs nervus nekutina :)
Pirmā pietura atpakaļ zemākajos metros  ir Naparueli ciems/pilsēta un vīna muzeja/ Dvīņu vīna darītavas apmeklējums un vīna/ čačas degustācija. Dvīņu darītavas vīns esot nopērkams arī LV. Pati manījusi neesmu, bet varbūt neiepērkos pareizajos veikalos :) Manām garšas kārpiņām vīns šķita tāds so, so - ne pārāk. Čača bija labāka, bet pietika ar degustāciju, lai sajustu, ka vairāk noteikti nevajag :D Tā ir, ja degustācija ir pirms pusdienām.
Pusdienas paredzētas Telavi pilsētas krodziņā/ kafejnīcā. Organizatori ieteica pasūtīt zivi, jo esot ļoti laba. Tad nu puse grupas to arī izdarīja. Tā nu gan bija kļūda :D Viesmīlis bija apjucis no lielā tūristu daudzuma (par to tikām jau brīdināti) un  nebija uzdevumu augstumos (no mūsu viedokļa). Rezultātā pusdienas ievilkās. Kā vēlāk izrādījās - zivs bija beigusies, bet neviens neiedomājās mums par to paziņot. Tad nu sēdējām un gaidījām kaut ko... Lai vai kā - neēduši nepalikām, bet dzeramnaudu neatstājām. 
Tbilisi mēs iekārtojāmies lieliskā 3* (5*) viesnīcā - Orion hotel. Oficiāli esot 3*, bet Gruzijā katrs dara kā grib un tāpēc ir 5* :D Man zvaigznes izsaka maz - viesnīca ir līmenī. Istabas nelielas, bet tīras, kārtīgas. Viss kā vajag. Administrācijā visi laipni un smaidīgi. Skats no viesnīcas balkona gan uz neremontētām mājām un pagalmiem (ne gluži graustiem, bet diezgan tuvu tam).
Vēlu vakarā (pēc 10tiem vakarā) izmantoju iespēju aiziet uz sēra pirtīm. Paņemam arī skrubi un masāžu. Vīriešiem bija kārtīga masāža(salīdzinoši), dāmām - muguras paglaudīšana. Toties 10 GEL lētāk :) Izskatās, ka mums bija norezervēta dārgākā apkaimes pirts - 400 GEL par 2 stundām (privātā telpa), bet bija ļoti OK :)  Sadalot uz padsmit cilvēkiem, nebija tik traki. Pēc vairākām naktīm teltī biaj ļoti patīkami izmērcēties karstā ūdenī un noskrubēties. Tāda melna āda nāca nost, ka tik! Toties tīrības sajūta ir fantastiska!
Ap pusē vieniem devāmies atpakaļ uz viesnīcu (tie, kuriem miegs svarīgs), pārējie vēl izmantoja iespēju pastaigāt pa naksnīgi skaisto Tbilisi. Tbilisi naktī (šajā stundā) vēl neguļ. Manījām pat ~ 2gadīgu meiteni, kuru pieskatīja ~6gadīgs brālis. Kafejnīcas/bāri pilni. Satiksme ļoti dzīvīga. 



























Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru