svētdiena, 2015. gada 5. jūlijs

Gruzija. Secinājumi

Burvīgs septiņu dienu ceļojums ir noslēdzies. Nākamajai reizei jau būs pieredze un zināšu kā sagatavoties kārtīgāk un kas varētu mūs sagaidīt :) 
Pirmais pārsteigums bija Shatili pilī iekārtotās istabiņas - forši :) Un mājā ieraudzīt plakano TV. Nezinu kāpēc, tas bija liels pārsteigums. Kalnos dzīvojošie nemaz nav atpalikuši no jaunākajām tehnoloģijām :) 
Interesanti bija redzēt govis, aitas, zirgus, cūkas pastaigājamies pa ceļiem. Pavisam brīvi :) Ne tikai augstu kalnos, bet arī pilsētās. Pie mums kaut ko tādu vairs neredzēt.
Tbilisi ir kontrastu pilsēta - blakus mājas ir lepnas un izremontētas un galīgi grausti. Mašīnas gan lepnas, gan nekādas. 
Autobraucēji ir ar savu kultūru - ievēro tikai luksoforus un noteikumu, ka kalnos galvenais ir lielākais transportlīdzeklis. Gājēju pārejas nav īpaši ievērojamas :D
Kalnos par dzeramo ūdeni (mūsu maršrutā) var nesatraukties. Strautiņu ir daudz un ūdens ļoti garšīgs
Visu vajag uztvert ar mieru. Gan būs labi :D
Kalnos galvenie ir tur dzīvojošie. Arī vecākie vīrieši ir galvenāki par jaunākajiem.  Vīrieši ir galvenāki par sievietēm.
Gruzīnu apvainot nevajadzētu. Pat ja viņš tiešām neko nejēdz. Viss ir jāuztver mierīgi :) Atvaļinājums un atpūta tak :)
Tbilisi ir ļoti skaista pilsēta naktī. Un ļoti dzīvīga.
Tbilisi ir daudz naudas maiņas punktu. Par to, ka aptrūksies lari, var nesatraukties :)
Kalnos nepieciešama kārtīga cepure (kas sargā ne no saules, bet vēja), cimdiņi un kārtīgs lietusapģērbs vai lietusmētelis. Trekingnūjas ar noder. Tās gan var aizstāt ar dabas materiāliem. 
Pusdienām ļoti noder mušļi - nav jāpieēdas, bet enerģijai pilnīgi pietiek.
Priecājos, ka paņēmu līdzi kafiju 2 in 1. Rītos noderēja :)

Gribu atkal uz turieni!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru