otrdiena, 2018. gada 10. jūlijs

Ceļojums 2018. Diena 3: Helsingborga, 28.06.2018

Mūsu moteļa mājiņa tāda visai interesanta - atslēga gandrīz visām durvīm, kas ieraugāmas. Tas rada nedaudz jocīgu sajūtu (tikai man, jo mūsu ģimenē es esmu tā stresainā būtne, kurai visam jābūt skaidram, sakārtotam pa plauktiņiem un paredzamam. Dažādas dīvainības visai viegli izsit mani no sliedēm). Tomēr nogurums dara savu un miegs visai pieņemams pat ņemot vērā to, ka istabā nav kondicioniera un logu vaļā turēt īsti negribas, jo mājiņa ir pie paša meža (kā reiz logs uz meža pusi) un lidojošus, sīcošus, rāpojošus kukaiņus pa nakti... nē, paldies. Ja vēl atskaita briesmīgi pārsālītu omleti brokastīs - vieta diezgan sakarīga.
Bilde no Artura krājumiem. Šitādā rindu mājā mēs nakšņojām
 Šodienas plāns ir nokļūt tuvāk Billundai - tikt pāri tiltam uz Kopenhāgenu un sasniegt Koldingu. Teorētiski - ļoti pat reāls, ja izlaiž Kopenhāgenas apskati (tur var nokļūt ar lidmašīnu un veltīt vairāk laika). Praktiski - jāteic, ka gadās visādi :) Pieturoties pie teorijas, pa ceļam uz Malmi vēl pirms Jenšēpingas nobukoju naktsmītni Koldingā. Pēc tam, pētot saņemto rezervācijas apstiprinājumu pamanīju, ka iečekošanās ir tikai līdz 17:00, kas mūsu gadījumā nav reāli. Un vēl svarīgāk - apmaksa skaidrā naudā ierašanās brīdī (šo pamanīju vēl kādu stundu vēlāk... Karstums dara savu). Opā! Mūsu gadījumā nav cerīgi ierasties līdz norādītajam laikam. Aizsūtīju ziņu viesnīcai, kā tur ir ar to iečekošanos, bet tā kā stundu divu laikā nesaņēmu atbildi, kancelēju rezervāciju ar sāpīgu (finansiāli) mācību, ka vajag reizes 3 visu izlasīt un pārbaudīt. Tajā laikā pamanīju arī to, ka norēķini viesnīcā ir  tikai skaidrā naudā - mēs esam bez skaidras naudas. Nebija pat plānots izņemt, jo visur ļoti ērti iztiekam ar karti. Booking aplikācija piedāvā palūgt, lai viesnīca tomēr anulē "soda naudu" par rezervācijas atcelšanu, ko arī izmantoju. Zināt ko? Viesnīca piekrita neiekasēt apmaksu! Tas bija lielisks moments! Ja būtu bijusi iespēja, ieliktu 5 zvaigznes viesnīcas vērtējumam tikai par to, ka atcēla soda naudu! Lai gan - man nav īsti skaidrs kā viņi to iekasētu, jo mēs tak neierastos un priekšapmaksa šoreiz netika veikta. Iespējams, ka kaut kā caur Booking'u. 
Laika sprīdī starp naktsmītnes rezervēšanu un rezervācijas atcelšanu, mēs šosejas malā pamanījām kaut kādas drupas, ko nolēmām, ka vajag apskatīt. Tā nu griezām nost no šosejas, izbraucām cauri nelielam, bet ļoti izskatīgam ciematiņam un devāmies drupu apskatē. Izrādās, ka šī vieta saucas Brahehus. Vēsturi nezinu un arī nepētījām, bet vieta gleznaina. Ir vērts piestāt un atjaunot asinsriti pastaigājoties.











No Artura krājumiem
Atpakaļceļā uz šoseju piestājām iepriekš redzētajā pilsētiņā Granna, kas izrādās, ka ir ļoti simpātiska braucot cauri automašīnā, bet staigājot (un "baudot" sauli virs +30 grādos) tik mīlīga vairs nešķita. Tomēr ar savu šarmu gan. Tur ir gelato ražotne (ja pareizi sapratu visādus uzrakstus), bet iekšā laikam nelaiž. Apmeklējams ir gelato kafūzis, kur Roberts dabū gelato (ļoti pārsaldināts) un mēs kafiju. Puika teica, ka esot garšīgākais kādu jebkad ēdis. Neticu, bet pieļauju, ka karstums dara savu - jebkurš vēsums ir lielisks! Dzerot kafiju saprotam, ka līdz Koldingai šodien netikt. Mainām plānus (easy!). Neveiksim šodien garu pārbraucienu, bet mēģināsim tikt līdz Malmei.









Iespējams esmu atpalikusi, bet robotu-zāles pļāvēju redzēju pirmo reizi. Izskatās, ka darbojas tieši tā pat kā roboti - istabu uzkopēji







Šodien dabas skati smukāki un braukšana interesantāka. Iepriekš daba bija ļoti līdzīga Latvijai. Nu jau vismaz nedaudz reljefs, klintis, krasts. Bet jāteic uzreiz, ka tas ir tikai šajā posmā (mūsu maršrutā). Tālāk uz Malmi vairs nav tik smuki. 
Pie reiz gribu pieminēt atpūtas vietas šosejas malā (tās, ko apzīmē ar eglīti un soliņu). Esat manījuši kā šīs vietas izskatās Latvijā? Un tagad kultūršoks - Zviedrijā tās ir iekārtotas ar galdiņiem un soliņiem (daži pat ar jumtiņu), tūrisma karti (šis LV ir manīts) un tur ir normālas bezmaksas tualetes ar tualetes papīru, kas reizi dienā tiek apsekotas un gan jau uzkoptas. Tiešām iespēja atpūsties un no braukšanas.





Un vēl mazliet novirzoties no pamattēmas - lauksaimnieki savus laukus laista. Pieļauju, ka arī viņiem ir sausums, tāpēc ļoti bieži redzam, ka notiek lauku laistīšana.
Tā, bet atgriežoties pie braukšanas - uz Malmi Vaze mūs ved caur Helsingborgu. Pilsēta škiet gana liela, lai gan pēc internetā pieejamās fiksās informācijas, nekas īpašs - viena interesanta ieliņa. Nolēmām, ka jāpaskatās ir - nez vai vēl kādreiz sanāks uz šo Zviedrijas daļu aizdoties. Iebraucot pilsētā, rodas iespaids, ka tā ir viens liels guļamrajons - pilnīgi nekā interesanta. Tomēr pirmais iespaids ir mānīgs. Centrs ir visai baudāms. Iepriekš iecerētā ieliņa pārāk interesanta nešķiet, bet terases kāpnes (nu tā man google šo objektu nosauc) ir pamanāmas (lai arī remontā nedaudz) un mūs ieinteresēja. Aiz tām pamanījām torni Kārnan, kurā izdevās uizkāpt un apskatīt pilsētu no augšas. Šis man vienmēr ir bijis kā saldais ēdiens - uzrāpties cik augstu var un skatīt apkārtni. Šajā pilsētā arī pavakariņojām un izgājuši nelielu līkumu devāmies tālāk uz Malmi, kur mūs gaida naktsmītne.



Te ir redzamas tās terases kāpnes


Tornis, kur izdevās tikt augšā







Parkā ir sastādīti daudz dažādi koki, kas ir numurēti. Uz lapiņas uzrakstīts, kas tas par koku









Tālāk Helsingborga no Artura




 Kārtējo reizi nav cerība laicīgi ieiet gulēt, jo gribas nedaudz apskatīt pilsētu. Daudz ko redzēt tur nav. Nē, nav tā ka būtu garlaicīga, bet kaut kā nepiesaistīja. Neizdevās uzķert šīs vietas sajūtu. Starp citu, vēlam ierašanās faktam ir savs pluss - bezmaksas autostāvvieta :) Uz ielas ir jāmaksā tikai no 9:00 - 20:00 (brīvdienās no 9:00 - 16:00). Mēs bijām vēlāk un parasti ar 9ņiem rītā jau dodamies tālāk. Forši! :)























Malme no Artura



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru