ceturtdiena, 2018. gada 12. jūlijs

Ceļojums 2018. Diena 5: Billunda, 30.06.2018

Izskatās, ka mūsu izvēlētā viesnīca ir ļoti populāra Legoland apmeklētāju vidū. Vismaz 50% tās viesu bija ceļā uz vai no Billundas. Tas gan ir visai saprotams, jo Billunda atrodas aptuveni pusstundas brauciena attālumā. Tāpēc jau brīdi pirms 10:00 esam tur. Biļetes iegādājām divas dienas iepriekš, jo tad var dabūt labāku cenu. Diemžēl tikai atgriežoties Latvijā uzzinājām, ka uz viena no Kellogs pārslu veidu pakām ir 50% atlaides kupons ieejai Legolandē un vēl kaut kādos Eiropas atrakciju parkos. Pirms brauciena šitādus nemanījām. Neko darīt.... Stāvvietā P1, kas atrodas vistuvāk ieejai parkā, ir vēl daudz vietas, tāpēc izdodas atrast perfektu vietu, kur novietot auto, - no rīta puses vēl nedaudz saulīte, bet dienas vidū mūsu auto atradīsies koka paēnā (perfekti!). Stāvvieta ir maksas un galvenais ir samaksāt pirms doties prom. Biļete būs vajadzīga, lai tiktu ārā no stāvlaukuma. 
Izskatās, ka parkā ir vienreizējā ieeja - ja esi izgājis, iekšā vari netikt (nepārbaudījām). Tāpēc uzreiz vajag ņemt līdzi visu, kas varētu būt nepieciešams. Daudzi gāja iekšā ar lielām somām piknikiem. Apsargi pārbaudīja, bet vismaz tik, cik mēs redzējām, neko ārpusē atstāt nelika. Parkā ir sava veida oficiālā ēstuve, uz kuru var iegādāt All you can eat kuponu jau pērkot biļetes vai tur uz vietas, un daudzas citas kafejnīcas un saldējuma vietas. Protams, ir iespēja pašam ņemt līdzi pusdienas. Mēs nopirkām pusdienas kopā ar biļetēm. Vietām lasīju, ka šī nav tā labāka vieta pusdienām, bet no mūsu puses nebija nekādu iebildumu. Paēduši, padzēruši un vēl softie (saldējuma tipa masa) pa virsu. Noteikti pluss Roberta gadījumā, ka var redzēt un izvēlēties, ko likt šķīvī. 
Attiecībā uz paša izklaides parka apmeklējumu izskatās, ka esam ieradušies ļoti veiksmīgā laikā. Cilvēku ir daudz, bet ne tik daudz kā varētu būt, spriežot pēc tā, kā var izveidot rindas. Uz dažām atrakcijām tās var būt ļooooti garas. Legolandei ir sava aplikācija, kur var apskatīties pieejamās atrakcijas, parka karti un to, cik ilgi jāgaida līdz var tikt kādā no atrakcijām. Manuprāt ilgākā atrakcija, ko gaidījām, bija Lloyd's Laser Maze, kas varētu būt kādas minūtes 15. Šī Robertam patika visvairāk, bet mums nebija vēlme vēlreiz stāvēt rindā, kas pēc tam jau bija kļuvusi vēl garāka. Jautra atrakcija bija NINJAGO The Ride, uz kuru vajadzēja iet un iet, un iet, kamēr atradām, kur ir rindas gals (droši vien viena no vispieprasītākajām aktīvajā sezonā), un tad jau ātri vien bijām atrakcijā. Bijām arī amerikāņu kalniņu mini versijā - Flying Eagle. Robertam patika. Kādreiz gribot izbraukt īstos amerikāņu kalniņus, bet uz citām līdzīgām atrakcijām šoreiz neparakstījās. Mūs (t.i., mani un Arturu) nāksies kārtīgi pierunāt, lai kādreiz pieteiktos uz šādu vai vēl lielāku amerikāņu kalniņu atrakciju. No mūsu puses sajūsmas nav. Izmēģinājām, pietiek :D Mums ar Arturu vairāk patika LEGO Canoe. 
Bez atrakcijām tur ir ļoti daudz Lego objektu - mājas, auto, kosmosa stacija, multfilmu personāži utt. Šie ir iespaidīgi veidojumi. It īpaši mini pilsētiņas un pasaules arhitektūras pieminekļi/objekti. Iespaidīgi un skaisti! Tomēr man tas viss šķiet ļoti pārvērtēts. Ir citi interesantāki izklaides parki, kas ir lētāki (tur gan nav Lego pilsētas). No manas puses šis ir reizi dzīvē apmeklējams objekts (ja vien nebūs vēl kādi bērni, kurus noteikti vajadzēs aizvest uz Legoland).
Spoku mājā



Pipari un sāls


Tilts paceļas un nolaižas


Te dažas bildes no Artura



Kādi simpātiski mazi koki. 

Vai nav burvīgi šīe koki? Pie tam, izskatās ka ir dzīvie nevis mākslīgie





Šajā pilsētā, daudzām mājām ir izliekti logi. Ir kādas idejas kāpēc?
Šajā miestā ir lieliska ideja satiksmes ātruma samazināšanai
Pēc tam mūsu ceļš mūs ved uz kempinga mājiņu jau tuvāk Vācijas robežai. Idejiski mājiņa ir forša un nedaudz pinterestīga, bet realitātē izskatās, ka mājiņa visu ziemu ir bijusi tukša (segās atradām beigtu un jau sakaltušu kukaini) un tā līdz galam neaprūpēta. Vēl jau laikam nav sezona. Kempinga aprakstā bija izcelta iespēja izmantot baseinu un ūdens atrakcijas, bet realitātē - vakarpusē baseins ir ciet un veras vaļā tikai nākošajā dienā ap vieniem, kad mēs jau būsim Vācijā. Diemžēl.
Maza simpātiska mājiņa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru