svētdiena, 2018. gada 15. jūlijs

Ceļojums 2018. Diena 8: Berlīne, 03.07.2018

Arī brokastis ir budžeta variants - silto ēdienu nav. Tik vien, cik siltas bulciņas (tās ir kolosālas!). 
Šodienas plānos ir Zoo. Šī ir mana jau trešā reize Berlīnē, tāpēc apskatīt esmu paspējusi gana daudz. Tiesa gan, ka no tādiem centrālajiem tūristu objektiem. Padzīvot kādā Berlīnes ne gluži paša centra rajonā nav sanācis. Zoo bija palicis pēdējais, ko iesaka Berlīnē apskatīt, kas palicis bez uzmanības. Tā nu šoreiz ar Robertu, jo viņam, iespējams, varētu patikt, devāmies tūrē skatīt dzīvniekus un zivis. Tur var iegādāt komplekso biļeti, kas sevī ietver Zoo un Akvāriuma apskati. Jā, piekrītu, ka mērkaķis ir mērkaķis vai Rīgā, vai Berlīnē, tomēr šeit ir redzami tādi zvēri, kuri Rīgas Zoo manāmi nav. Tomēr lielāku sajūsmu manī radīja tieši Zoo iekārtojums un atbilstība atpūtas objektam, kas Rīgas Zoo nav tik manāms un sajūtams. Šeit ir daudz ēnainu stūrīšu, kur zālē vai uz soliņiem var atpūsties un uztaisīt nelielu pikniku, ir kafejnīcas, lai kopā ar bērniem papusdienotu. Mīnuss - Roberta skatījumā tie ir daudzie putni. Tiešām daudz! Pie dažiem varēja ieiet speciālās zonās - t.i., lielā būrī. Aiztikt gan droši vien nevajag tos putnus, bet nofotografēt bez restēm starpā var gan. 
Ieeja Zoo



Nelikās traucēts pat, ja fotoaparātu knābī bāž. Pieradis


Varens bruņunesējs (degunradzis)








No Artura krājumiem

Foto no Artura krājumiem. Mēs redzējām pandu!
Akvāriums ir neliels un visai ātri izejams, bet zivis tur ir foršas. Dažas pat smieklīgas. Mums patika, bet atsevišķi pirkt biļeti un apmeklēt tikai to laikam nebūs vērts. 




Dienas noslēgumā uztaisījām šopingu. C&A turpat aiz stūra - jāizmanto izdevība :)  Neko daudz, bet Roberts beidzot tika pie T-krekla, kas ir ar tiem gliteriem, ko glāstot var dabūt citu zīmējumu. Šis noteikti būs viņa mīļākais T-krekls līdz pēdējam gliterim :D Un iekš Kurfürstendamm ar ievērojamu atlaidi beidzot iegādājām sev lielizmēra koferi. Tagad ir cerība pie mammas aizdoties ar vienu somu nevis trim :) 
Atgriežoties viesnīcā atkal jūtam budžetu - nomainīts ir tikai viens dvielis (pie tam pēc nenosakāmiem nosacījumiem, kāpēc tieši tas un ne cits), mūsu gulta saklāta, bet Roberta gulta kāda bija no rīta, tāda arī palikusi. Nu tādas dīvainības. 
Izrādās, ka mūsu bērns ir futbola fans! Es ar sporta skatīšanos neaizraujos, Arturs interesējas par basketbolu. Mūsu vakariņu vietu izvēlējās Roberts, ejot garām un ieraugot, ka vienā no kafejnīcām rāda futbola maču. 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru